Влез в акаунта си

Как купувате първия си инвестиционен имот?9 – МИНУТА ЗА ЧЕТЕНЕ

Закупуването на вашия първи имот под наем е голяма стъпка за всеки инвеститор. Това е един от най-големите активи, които можете да закупите, и с малко време и усилия може да бъде чудесен начин за генериране на пасивен доход.

Но преди да започнете да купувате недвижими имоти, важно е да разберете основите. Да знаете как да намерите къща, да вземете ипотека и да я напълните с добри наематели са важни аспекти при закупуването на вашия първи имот под наем. Въпреки че закупуването на имот под наем е подобно на закупуването на основно жилище, има някои уникални разлики, които трябва да имате предвид.

Ще очертаем стъпките, които трябва да предприемете, за да закупите първия си инвестиционен имот – и предизвикателствата, с които може да се сблъскате по пътя. С нашите съвети и трикове ще имате необходимата информация, за да направите процеса възможно най-гладък.

Какво е инвестиционен имот?
Инвестиционен имот е недвижим имот, закупен с цел получаване на възвръщаемост на инвестицията. Инвеститорите в недвижими имоти генерират доход, като отдават имот под наем или го продават.

За щастие има много различни начини за инвестиране в недвижими имоти. Някои от най-често срещаните методи включват:

Закупуване на инвестиционни тръстове за недвижими имоти (REITs)
Закупуване чрез инвестиционни групи за недвижими имоти (REIGs)
Обръщане на къщи
Закупуване на имоти под наем
Инвеститорите могат да инвестират в жилищни или търговски имоти под наем. Обичайните жилищни инвестиционни имоти включват еднофамилни къщи, кооперации, дуплекси или многофамилни единици – всеки имот, който не е вашето основно жилище.

Подходящо ли е закупуването на имот под наем?
Инвестирането в недвижими имоти изисква внимателно планиране. Ще жонглирате с ипотеката си и оперативните разходи с празни жилища, които ще трябва да поддържате пълни с доволни наематели. Намирането на правилния баланс ще повлияе на способността ви да запазите имота си под наем и ще направи или провали вашата инвестиция.

Притежаването на имот под наем често може да бъде по-рисковано от инвестирането на фондовия пазар. Човешкото поведение и честотата, цената и степента на ремонтите могат да бъдат трудни за предвиждане.

Въпреки това, можете потенциално да спечелите повече за по-кратък период от време с инвестиция в недвижими имоти. И можете да упражнявате значително по-голямо влияние върху вашия инвестиционен имот, отколкото на фондовия пазар.къщи близо до софия

При инвестиционен имот малки промени като нова врата или незначителни подобрения на дома могат да увеличат вероятността наемателите да бъдат ухажвани с по-високи месечни наеми. С инвестиционните имоти вие не само яздите вълната; ти го притежаваш. Притежаването на инвестиционен имот е чудесен избор за инвеститор, който иска повече практическа възможност.

Как да получите ипотека за инвестиционен имот
Независимо дали става въпрос за инвестиционен имот или основно жилище, голям въпрос за всеки купувач, който се интересува от закупуване на имот, е „Колко къща мога да си позволя?“ Един от начините да отговорите на този въпрос е да използвате ипотечен калкулатор, за да сравните лихвените проценти и месечните плащания. Оттам можете да започнете първоначалния процес на одобрение на ипотека (или предварително одобрение на ипотека), за да видите колко пари отговаряте на изискванията.

Една от най-големите грешки, които правят купувачите на жилища, е да се опитват да намерят имот под наем без писмо за предварително одобрение. Да кажем, че след месеци на обикаляне на имоти намирате идеалния дом, в който да инвестирате. Но докато бъдете предварително одобрени, научавате, че имотът има договор с друг купувач на жилище. Или научавате, че не можете да си позволите имота.къщи бистрица

Работете с ипотечен кредитор, за да получите предварително одобрение, преди да започнете да търсите къща. По този начин ще знаете колко къща можете да си позволите и ще посещавате дните на отворените врати с увереност.

Уверете се, че сте казал на кредитора си, че се интересувате от закупуване на инвестиционен имот, който има различни правила от основното жилище.продажба на имот

Конвенционални заеми за инвестиционни имоти
Вероятно ще използвате конвенционален заем, за да финансирате своя инвестиционен имот, което означава, че заемът ще бъде подкрепен от Fannie Mae или Freddie Mac.брокер на недвижими имоти

В повечето случаи няма да можете да получите заем от Федералната жилищна администрация (FHA) или Министерството на ветераните (VA) за закупуване на инвестиционен имот. Изключение от това правило би било закупуването на многожилищен имот и живеенето в една от единиците, докато отдавате под наем другите.first.bg