Влез в акаунта си

Работа с пенокартон

Наскоро започнах да правя свои собствени вложки за настолни игри от Foam Core Board и бях изненадан колко лесно беше да се направи; да разбера къде трябва да отиде всичко беше може би най-трудната и отнемаща много време част. Досега не съм опитвал да направя такъв за голяма кутия игра, като Gloomhaven, която може да доведе до нови предизвикателства като „Наистина ли всичко се побира обратно в кутията!“ребранд

Работа с пенокартон
Моята вложка от пенопласт Arkham Horror
Както и да е, преди да се заема да публикувам плановете за тези, които съм направил, реших, че ще е удобно да предам полезните съвети, които научих. И така, ето го…брандиране на автомобили

Какво е пенокартон?
Foam Board, Foam Core Board, Foam Core, наречете го както искате, е основно полистирол или полиуретанова пяна, поставена между два листа хартия с глинено покритие, крафт хартия или памучна архивна хартия.rebrand

Използвам черен 5 мм за повечето неща
Има широк спектър от приложения, от фотография – монтиране на снимки и отразена светлина – до архитектурен дизайн и изработка на модели. Лесно се реже и като цяло лесно се залепва и боядисва.

Пенокартонът се предлага в различни размери и намерих най-полезни A3 и A2 и можете да го получите в различни дебелини – 3 мм, 5 мм и 10 мм са най-често срещаните. Обичайните цветове са черно и бяло.печатница ребранд

Инструменти
С Foam Board се работи лесно, но като всяко нещо, наличието на правилните инструменти улеснява работата. Тук се концентрирам върху измерването, изрязването и залепването; Няма да засягам рисуването на нещата.

Съществено
Занаятчийски нож

Вие ще искате приличен занаятчийски нож или скалпел, който има лесно сменяемо/счупващо се острие. Рязането на пенокартон затъпява остриетата, така че винаги е добра идея да използвате ново острие, когато започвате нов проект. В идеалния случай искате такъв с дълъг режещ ръб (повече за това по-късно).печатница

Работа с пенокартон
Нещо подобно е идеално
Подложка за рязане

Една добра подложка за рязане е полезна за повече от просто рязане. Повечето имат измервания, ъгли, дъги и т.н. върху тях, които могат да се използват за измерване, и можете бързо да проверите дали дъската ви е квадратна, като я подредите със съответните маркировки, винаги удобно нещо, което можете да направите, когато използвате отрязъци.

Стоманено правило

Стомана, така че да не можете да се скитате в него, когато минавате с острие по ръба му, както можете с дърво или пластмаса, и правило, защото измерването започва точно от ръба. Размерът ще зависи от проекта; Използвам правило за 30 см и 50 см за повечето неща.

Шивашки игли

Вие ще искате доста от тях, но те са толкова евтини, колкото чипсовете и много по-полезни. Те се използват за маркиране и задържане на нещата на място.

Бяло лепило и четка

Поливинил ацетат (PVA) или подобен. В идеалния случай искате качествен, плътен PVA. Твърде течен и лесно ще се абсорбира от пяната и няма да образува толкова силна връзка; също е по-объркано. Плътното лепило ще осигури по-силна връзка и ще използвате по-малко, както и ще правите по-малко бъркотия. Използвам Gorilla Wood Glue, което е вид PVA, но има предимството, че е водоустойчиво. Освен това осигурява много силна връзка и изсъхва бързо.

Ако използвате различен тип лепило, първо го тествайте върху пяната, тъй като много лепила на базата на разтворители просто я разтварят.

Ще ви трябва стара четка, с която да нанесете нещата. Една малка за свързване на ръбовете и голяма, ако смятате да лепите плоскости лице в лице.

Съвет – Ако вашият PVA е течен, декантирайте малко в буркан и оставете капака изключен, докато се сгъсти – това може да отнеме известно време!

Плат

Влажна кърпа, за да изтриете излишното лепило. Въпреки че PVA обикновено изсъхва прозрачно, може да остави петна по хартията, така че ги отстранете възможно най-бързо.