Влез в акаунта си

Тези превозни средства се спират от производство през 2023 г.

Карираният флаг се развява за редица автомобили след моделната 2022 г. Време е да се сбогуваме с икономичните автомобили, които харчат много гориво, като Chevrolet Spark и Hyundai Accent, както и със суперавтомобилите Acura NSX, Ford GT и Lamborghini Aventador.проверка го

Дори малките функционални работни микробуси не са в безопасност, както показва краят на Ram ProMaster City. Разбира се, загубата на Lambo, задвижвано от V-12 с мощност 769 к.с., е малко по-силна от загубата на ProMaster City с изпъкнал нос. Но хей, в автомобилния свят красотата не е само кожа – само се опитайте да вкарате водопроводни материали или шперплат в Lambo!

Продължете да четете, за да видите автомобилите и камионите, които няма да се появят през 2023 г.

Acura ILX

Появата на Acura Integra през 2023 г. бележи последния пирон в ковчега на застаряващия седан Acura ILX. Докато Integra споделя своите основи с последното 11-о поколение Honda Civic, ILX седеше върху костите на деветото поколение Civic. Вероятно ILX трябваше да види бял свят, когато Honda разкри десетото поколение Civic. Въпреки това неговото време най-накрая дойде.гражданска отговорност проверка

Acura NSX

2022 acura nsx type s

Acura приключи производството на своя NSX с гръм и трясък. В последния си път NSX получи третиране Type S, което, наред с други неща, води до увеличаване на мощността на бензиново-електрическия суперавтомобил от 573 конски сили до дори 600. Acura произведе само 350 хибрида NSX Type S, преди да затвори книгата за второто поколение NSX.проверка на винетка

Buick Encore

2022 buick encore отпред

След почти десетгодишни продажби Buick спира производството на своя субкомпактен SUV Encore за 2023 г. Честно казано, изненадващо е, че Encore издържа толкова дълго, като се има предвид, че от моделната 2020 г. насам той дели място в шоурума със сходния по размер Encore GX.tollpass

Chevrolet Spark

2022 chevrolet spark

Със стартова цена от 14 595 долара, Chevrolet Spark 2022 е сред най-евтините нови автомобили в Америка. Въпреки че задната седалка за двама пътници не е особено просторна и прави Spark лош избор за превозване на пътници, малкият Chevrolet поне разполага с изненадващо богат списък от стандартни функции, включително 7,0-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Четирицилиндровият двигател на Spark с 98 к.с. обаче не беше достатъчно ефективен.гражданска за кола

Chevrolet Trax

chevrolet trax се движи в снежно време

Субкомпактният SUV Chevrolet Trax прави едногодишна пауза, преди да се завърне в гамата на марката с панделка за 2024 г. Докато моделът от 2022 г. разполагаше с 1.4-литров редови четирицилиндров двигател с турбокомпресор и мощност 155 к.с., със стандартно задвижване на предните колела и налично задвижване на всички колела, предстоящият Trax от 2024 г. разчита за мотивация единствено на 1.2-литров редови трицилиндров двигател с турбокомпресор и мощност 137 к.с., която се предава изключително към предните колела. Изглежда, че Trax със задвижване на всички колела вече няма да съществува, но самият Trax ще продължи да живее, дори и да изчезне за 2023 г.

Ford EcoSport

2022 ford ecosport син

Ford изоставя сегмента на субкомпактните SUV автомобили с отпадането на миниатюрния EcoSport за 2023 г. Малцина вероятно ще липсват на малкия SUV на Синия овал, който ни се стори нескопосан и с прекалено висока цена.

Ford GT

2022 ford gt heritage edition

Със стартова цена от около 500 000 долара Ford GT е 660 к.с. в чест на състезателните автомобили Ford GT40 от 60-те години на миналия век, които си проправят път към четири победи в Льо Ман. Средно разположен 3,5-литров V-6 с две турбини задвижваше суперавтомобила и беше в състояние да го изтласка до максимална скорост от над 200 мили/ч, според Ford. През шестте си моделни години GT се предлага в различни специални издания. Последното от тях е специално издание LM Edition в чест на успехите на автомобилния производител в състезанията за издръжливост.

Honda Insight

2022 honda insight отпред отвън

Въпреки че носеше прозвището Insight, компактният хибриден седан на Honda беше малко повече от Civic седан със специфични за модела стилистични елементи. Изглежда, че Honda е на път да приеме тази реалност, тъй като маха Insight, за да пусне нов Civic Hybrid.

Hyundai Accent

20221 Hyundai Accent предна част на автомобила

Въпреки че никога не може да бъде обвинен, че ускорява пулса със своите характеристики или дизайн, безсмисленият Hyundai Accent се оказа приятен и достъпен вариант за субкомпактен седан. За съжаление, изглежда, че продажбите не са успели да отразят това, тъй като Hyundai изхвърля Accent от производство през 2023 г. Това се случва въпреки че малкият седан спечели място в нашия списък „Избор на редакторите“ за 2022 г.

Hyundai Ioniq

2022 hyundai ioniq

Бензиново-електрическият Hyundai Ioniq ще бъде спрян през 2023 г. Хечбекът, който предлагаше хибридни и плъг-ин-хибридни варианти на задвижване, се присъедини към своя батерийно-електрически събрат, който Hyundai закри след моделната година 2021.

Въпреки че самият Ioniq вече не съществува, неговата марка продължава да съществува като подбранд на Hyundai за батерийно-електрически автомобили, който включва автомобили като Ioniq 5 SUV и предстоящия седан Ioniq 6.

Hyundai Veloster

2022 hyundai veloster n

По-голямата част от линията на Hyundai Veloster беше спряна в края на моделната година 2021. Велостер N с 275 к.с. обаче успя да изкара до 2022 г. Сега той също е мъртъв.

Забавният хотхеч с три врати може и да е имал трудности с намирането на купувачи, но тези, които са се възползвали от шанса на Veloster N, със сигурност са го харесали. В края на краищата, има причина да го включим в нашия списък „Избор на редакторите“ за 2022 г.

Lamborghini Aventador

Lamborghini окончателно пенсионира Aventador след повече от десетилетие продажби. Последната партида Авентадори носи обозначението LP780-4 Ultimae. Производството на това специално издание на суперавтомобила с мощност 769 к.с. беше ограничено до общо 600 бройки (350 купета и 250 роудстъра). Духът на Aventador ще продължи да живее в наследника, който трябва да се появи в средата на десетилетието. За разлика от Aventador с V-12 двигател, следващият флагман на Lamborghini ще включва бензиново-електрически задвижващ агрегат.

Lamborghini Countach

От самото начало знаехме, че седемцифреният Lamborghini Countach е само за една година. Въпреки това все още скърбим за неговата кончина. Със стила си, заимстван от емблематичния Countach на Lamborghini от 1974-1990 г., и основата на Aventador Countach сливаше миналото, настоящето и бъдещето на Lamborghini. Последното е белязано от приемането на електрификацията от марката. Въпреки че мощният V-12, монтиран в средата на Countach, споделя много с агрегата на Aventador, той предлага една ключова разлика: малък електромотор, който черпи енергия от суперкондензатор, помагайки на Countach да развие общо 802 конски сили. Очаквайте евентуалният заместник на Aventador да включва подобна технология.