Влез в акаунта си

бизнес консултации

Много хора, които съветваме, изглежда смятат, че управленското консултиране е най-добрият начин да установят своята кариера и да спечелят капитал от кариерата си в първите си една или две работни места след бакалавърската си степен. grow easy

Поради това хората, които съветваме, често не прекарват много време в генериране на допълнителни опции, след като са получили предложение за консултация по управление, или обмисляне на алтернативи, преди да кандидатстват за консултация на първо място. Ние обаче смятаме, че за хората, които споделят нашия „дългосрочен“ възглед за глобалните приоритети, често има дори по-добри възможности за капитал в кариерата. бизнес консултации

Срещнахме дори хора, които вече имат докторска степен от водещи програми в съответните области, но които смятат, че трябва да се консултират, за да спечелят още повече капитал за кариера, което според нас рядко е най-добрият вариант.

Това важи в още по-голяма степен за други престижни общи корпоративни работни места, като инвестиционно банкиране, корпоративно право, професионални услуги, а също и може би за опции като Teach for America (ако нямате намерение да отидете в образование) и MBA. Предоставяме малко повече подробности за тези алтернативи по-долу. реклама в гугъл цена

Смятаме, че това погрешно впечатление се дължи отчасти на стария ни наръчник за кариера, който включваше консултантски и други престижни корпоративни работни места на видно място в нашата статия за кариерния капитал. (Ние обясняваме как нашите възгледи са се променили с времето и грешките, които направихме, представяйки ги в приложението.)

Искаме да изясним, че въпреки че смятаме, че консултирането е добър вариант за кариерен капитал в началото на вашата кариера (особено за практични типове „работници“), ако можете да получите оферта от топ консултантска фирма, вероятно можете намерете още по-добър вариант, ако извършите по-широко търсене на работа (да речем 65%+ шанс). Извършването на търсене на работа в тази по-неизследвана територия е по-трудно, отколкото да останете на стандартизиран път като консултация, въпреки че смятаме, че най-вероятно си заслужава, ако имате време.

Възможно е да се намерят още по-добри опции, тъй като целта на кариерния капитал е да отвори опции с по-голямо въздействие в бъдеще, но консултирането рядко изглежда като идеалния път за навлизане в някой от нашите приоритетни пътища. Това е така, защото дългосрочните опции с най-голямо въздействие обикновено изискват специализирани знания и умения, свързани с най-големите ни проблемни области, а консултациите не ви дават такива.

По-специално смятаме, че някой, който може да си намери работа в консултантската област, вероятно ще получи една от следните опции, които често изглеждат по-добри:

(Имайте предвид, че следното не е в ред и ние се стремим да поддържаме грубо степента на съответствие постоянна. Също така имайте предвид, че средната работа в повечето от горните категории обикновено не би била по-добра от оферта от един от най-добрите 3 консултанта фирми. Но ако имате това консултантско предложение, вероятно имате шанс за някои от най-обещаващите роли на начално ниво в други области.) seo консултации

Работете като научен сътрудник в топ мозъчен тръст, като се стремите да специализирате в подходяща област на политиката, като технологична политика или сигурност, особено ако работите под ръководството на добър ментор.

Поемете по други начини за навлизане в политически кариери, като определени позиции на служители в Конгреса, присъединяване към кампания в Конгреса и работа директно на определени позиции в изпълнителната власт.

Отидете в висше училище по предмет, който има добър баланс между лично приспособяване, уместност и резервни опции, с цел да работите в политиката или да правите подходящи изследвания. Бихме подчертали специално следдипломното обучение по икономика и машинно обучение, тъй като те осигуряват добър капитал за кариера и имат страхотни резервни възможности, но някои други полезни предмети включват: изследвания на сигурността, международни отношения, обществена политика, подходящи подполета в биологията и др.

Работете в топ лаборатория за изкуствен интелект, включително на определени нетехнически позиции. Това потенциално ви дава сходни ползи за кариерния капитал като консултирането, но с по-голямо значение за AI. Някои работни места в „големите технологии“ също могат да бъдат по-привлекателни от консултантските услуги, особено ако можете да работите в подходяща област или набор от умения, като AI или информационна сигурност.

Присъединете се към особено обещаващ стартъп, особено в технологичния сектор с печалба, въпреки че малките и бързо развиващи се организации във всеки сектор си струва да бъдат разгледани. Потърсете всяка организация с впечатляващи хора и в идеалния случай в роля, която ви позволява да развиете конкретни умения, които са необходими (напр. особено управление, операции, предприемачески умения, обща производителност, общи изследвания) и в подходяща област, като AI или биоинженерство . Тези роли потенциално ви дават по-подходящи умения и връзки, а също така ви дават възможност да напредвате бързо. Ако можете да изградите мрежа в района, тогава можете също така да се опитате да идентифицирате организация, която е необичайно надеждна (напр. подкрепена от набор от впечатляващи спонсори) и може да е в траектория на пробив, което ви дава шанс за по-нататъшен напредък ( например репутация, пари).

Направете нещо, което ви позволява да научите за Китай, като стъпките, изброени тук.