Влез в акаунта си

Какво е ментална математика?

Бързо! Какво е 4 по 4?

16? Точно така! А сега как стигнахте до това решение? Изпълнихте ли уравнението в главата си: 4 + 4 + 4 + 4 + 4? Или просто знаехте правилния отговор? Това е пример за ментална математика! Ние я използваме всеки ден – от определяне на времето, malchugani през плащане, до четене на рецепти. Математиката е навсякъде около нас и колкото по-рано усвоим тези умствени математически умения, толкова по-лесно ще овладеем по-сложни уравнения.

И така, какво точно представлява „менталната математика“? Менталната математика се отнася до математиката, която правим в главата си, прости изчисления, които сме запомнили, така че не се нуждаем от молив и хартия или калкулатор, за да изчислим правилния отговор. Менталната математика може да ни помогне да разбием и по-сложни malchugani уравнения на по-малки суми за по-бързо изчисляване. Изучаването на ментална математика укрепва както дългосрочната, така и работната ни памет. Силната работна памет помага на децата да се придържат към задачите и да бъдат организирани, подобно на въображаем бележник.

Развиването на уменията по ментална математика започва в много ранна възраст. Децата в предучилищна възраст се научават да разпознават числовите символи от 0 до 9, както и започват да развиват чувството си за число, за да разберат какво представляват тези символи. С напредването на обучението децата разширяват своите умения по умствена математика, като включват основно събиране и изваждане, умножение и malchugani деление на числата от 0 до 12, преобразуване на дроби в десетични дроби и др. Всяко понятие надгражда себе си, за да разшири банката от знания на детето.

Освен че развива важни житейски умения, развитието на силна математическа мисъл е от съществено значение за напредъка в образованието на детето. Колкото по-скоро детето ви спре да брои на пръсти и да прави прости изчисления в главата си, толкова по-скоро ще може да премине към по-сложни задачи. Една програма за ускорено обучение трябва да включва обучение по ментална математика, за да може децата да продължат детски играчки да се справят!

И така, как можете да насърчите умствената математика у дома? Ето няколко предложения!

Храна и готвене: От броенето на лъжички до играчки разделянето на пици и пайове – кухнята е пълна с математика! Използвайте таймерите и часовника, увеличавайте или намалявайте рецепти, преброявайте съставките и разделяйте порциите. Готвенето и печенето с децата ви ще превърнат математиката в удоволствие!

Играчки и игри: Кой казва, че математиката не може да бъде забавна? Пребройте играчките като част от почистването, използвайте блокчетата Lego, деца за да преподавате геометрични понятия, и играйте настолни игри и игри със зарове, за да затвърдите математическите понятия. 3-2-1-ЗАБАВЛЕНИЕ!

Музика и танци: Ритъмът е начинът, по който нашите тела правят математика! Отчитайте тактовете в любимите песни на детето си, включвайте пляскане и копирайте малчугани танци от музикални клипове или Tik Tok. Музиката и танците са способни да вкоренят математиката в сърцето на детето ви.