Влез в акаунта си

Какво представлява търгът за недвижими имоти?

Търгът на недвижими имоти е публична продажба на имот от собственик на жилище, строител, правителство или банка. Собствениците на жилища могат да изберат да продадат имота си чрез търг, за да го продадат възможно най-бързо. Строителите на жилища могат да изберат да продадат на търг група жилища, за да книги за инвестиране ги продадат наведнъж, особено ако те са стояли на пазара известно време без голям интерес от страна на купувачите. Ако някой не успее да плати данъците си и дължи на правителството много пари или ако е нарушил друг вид федерален закон, правителството може да конфискува имуществото му и след това да го продаде на търг. Най-разпространеният вид търг е този на имоти, собственост на банки, при който банката продава жилището на търг, вместо да го продаде като възбрана.

Съществуват три често срещани вида търгове на недвижими имоти:

Минимално наддаване: Има минимална цена, която аукционерът ще приеме, и тя обикновено се публикува в материалите за обявяване на търга.

Абсолютен търг: българска история книги Имотът ще бъде продаден на участника, който предложи най-много, и няма минимална цена.

Резервен търг: Продавачът има право да прегледа офертите и да приеме или отхвърли най-високата оферта в рамките на определен период от време.

Как да купите жилище на търг

Ако купувате жилище, покупката на новия ви дом на търг е различен подход от стандартния метод на обиколка на жилища, подаване на оферти и преговори с продавачите.

За да купите жилище на търг, трябва да прегледате обявите за търгове, за да научите за жилищата, които са планирани за търг, както и за датите и местата. Обикновено тази информация може да се намери в офиса или на инвестиции в имоти уебсайта на окръжния регистратор, а можете да проверите и ресурси като Търговете на недвижими имоти на Министерството на финансите на САЩ (U.S. Treasury’s Real Property Auctions).

При повечето търгове от спечелилия участник се изисква да представи касов чек за минималната сума, която изисква притежателят на търга. Преди да напуснете мястото на търга, трябва да заплатите тръжните такси и таксите за участие в търга, както и да внесете депозит (наречен „earnest money“). Това означава, че ще ви трябват достатъчно ликвидни активи, за да покриете тези разходи, за да закупите жилище на търг.

Някои търгове позволяват финансиране, но повечето не го позволяват. Ако се интересувате от имот, който се продава на търг, разберете дали търгът позволява финансиране и предварително се квалифицирайте. В brrrr метод някои случаи се провеждат дни на отворените врати, което ви позволява да разгледате имота преди датата на търга, за да определите колко сте готови да похарчите, какви ремонти ще са необходими, да изчислите крайната сума и да оцените общата си инвестиция.

Какво да вземете със себе си на търг за къща:

Касов чек: За да платите таксите за търга, таксите за наддаване и депозита за предварителна вноска

Документи за заем: Ако на търга е разрешено финансиране, донесете доказателство за финансиране

Трябва ли да купите къща на търг?

Търговете може да изглеждат като инвестиции в имоти чудесен начин за закупуване на жилище на най-ниска цена, но начинаещите инвеститори трябва да бъдат предпазливи.

Повечето жилища, продавани на търг, преди това са били собственост на кредитополучатели, които са имали сериозни финансови проблеми. Поради тази причина много от продаваните на търг жилища са остарели и вероятно се нуждаят от основен ремонт, а понякога не е възможно да се направи инспекция на жилището, преди да подадете оферта. Освен това срещу тях може да има данъчни запори, втори ипотеки или залози на предприемачи, което може да усложни продажбата.

Макар че е възможно да се сключи изгодна сделка за жилище на търг, възможно е и да се надплати. Понякога организаторите на търга определят ниска минимална цена, за да накарат хората да влязат на входа и да мечтаят да притежават жилището. След като търгът започне, офертите могат бързо да нараснат и емоциите на българска история книги хората да попречат, което води до печеливша оферта, която е по-висока от стойността на жилището. Ако участвате в търг, уверете се, че знаете максималната сума, която ще предложите, и се оттеглете, когато офертите се повишат над тази сума.

Съвет: Преди да купите жилище на търг, разгледайте жилища за продажба във вашия ценови диапазон, за да добиете представа за колко се продават жилищата и да определите приблизителен ценови диапазон за търга.