Влез в акаунта си

Обединяване на Ethereum:

Втората по големина криптовалута, Ethereum, е на път да премине към нов оперативен модел, който използва 99,9% по-малко енергия.

Промяната, наречена The Merge, има за цел да спечели критиците, които виждат криптовалутите като вредни за околната среда. биткойн новини

В момента Ethereum използва толкова енергия, колкото една средно голяма страна.

Други криптовалути, включително най-голямата биткойн, ще останат толкова енергоемки, колкото и преди. криптовалути прогнози

Съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин казва, че The Merge е част от плана за Ethereum от стартирането му през 2014 г., но е трябвало да бъде отлагано много пъти поради техническата сложност.

Задачата е сравнена с възстановяването на основите на небостъргач, докато той остава неподвижен. Crypto 365

Блокчейн Ethereum поддържа не само валутата Ethereum, но и други монети и крипто продукти на стойност стотици милиони долари като NFT.

Ако нещо се обърка, това може да застраши може би най-важната екосистема в криптовалутата, засягайки големи и малки инвеститори по целия свят. Ако всичко върви добре, потребителите не трябва да забелязват промяна.

„Това е наистина вълнуващо и голямо постижение. Да, има нерви в смисъл, че нещата вероятно няма да вървят 100% гладко, но това се очаква“, казва изследователят на Ethereum Foundation Джъстин Дрейк. „Сега разполагаме с инфраструктура, която ни позволява да продължим напред, дори ако някои части от мрежата отпаднат по някаква причина.“

Компютрите вече работят по извършването на превключването. Всеки, който търси The Merge в Google, вижда инструмент за обратно броене, който предсказва, че то ще приключи в ранните часове на четвъртък GMT.

Какво е сливането?

Ethereum blockchain е гигантска, постоянно актуализираща се база данни, която регистрира всяка транзакция, която се извършва. Досега той е актуализиран, проверен и поддържан от глобална мрежа от доброволци с мощни компютри, които са възнаградени за тази работа с нови монети – процес, известен като криптокопаене.

Склад за копаене на Prima Technologies

Надпис на изображението,

Сливането принуждава работниците в Prima Technologies да сменят оборудването си за Ethereum, за да започнат копаене на биткойн

Тази система се нарича Proof of Work и се използва от много от най-популярните блокчейни, включително Bitcoin, Ethereum, Dogecoin и Litecoin.

При сливането блокчейнът Ethereum Proof of Work ще се слее с копие, наречено Beacon Chain, което работи на нова система, наречена Proof of Stake от 2020 г.

Proof of Stake значително намалява броя на компютрите, необходими за поддържане на блокчейна, а криптокопачите се заменят с по-малък брой „валидатори“, които залагат собственото си скривалище от Ethereum монети срещу тяхната работа. Те го губят автоматично, ако направят грешка.

Освен че намалява енергийната тежест на Ethereum, Proof of Stake намалява количеството монети, раздавани като награда, и организаторите казват, че ще намали общия брой съществуващи монети.

По-екологичен

Proof of Stake не само намалява броя на необходимите компютри, но и необходимата изчислителна мощност.

Ежедневните лаптопи и настолни компютри могат да се използват вместо скъпи компютри с мощни GPU (графични процесори).

Децентрализираният характер на копаенето затруднява получаването на точна картина колко точно енергия се използва в световен мащаб, но Ethereum Foundation казва, че Ethereum е използвал толкова електроенергия, колкото Холандия през юни.

Преминаването към Proof of Stake ще намали потреблението на енергия до 0,01 Терават часа годишно, казват от фондацията.

Дейност по потребление на енергия за година. TWhr на година. BTC PoW: Копаене на Bitcoin Proof of Work. ETH PoW: Ethereum Proof of Work копаене. ETH: Валидиране на Ethereum Proof of Stake.

Последните оценки на Digiconomist, група, която изучава икономиката на цифровите тенденции, предполагат, че през последните няколко месеца се наблюдава намаляване на количеството енергия, използвано в мрежата. Изчислено е, че използването на Ethereum преди сливането сега е 82 терават часа годишно, като въглеродният отпечатък се оценява като подобен на този на Финландия.

Какво се случва сега с криптокопачите?

Сливането оставя огромната армия от доброволци за добив на Ethereum пред трудно решение.

Копач на Ethereum Джош Ридет

Надпис на изображението,

Базираният в Манчестър копач на Ethereum Джош Ридет се надява, че все още ще печели пари от по-малко ценни монети

Вече криптокрахът през пролетта, когато стойността на монетите падна рязко, направи криптодобива по-малко печеливш.

Разходите за енергия също се увеличават в много части на света, намалявайки потенциалните печалби.

Сега миньорите на Ethereum ще трябва да намерят нов начин да правят пари с оборудването си или да продадат.

Някои доклади показват, че мащабна разпродажба на графични процесори вече е започнала.

Екипът на базираната в Дубай минна компания Prima Technologies инвестира десетки хиляди долари, за да замени своите компютри за копаене на Ethereum GPU с още по-скъпи и енергоемки машини, способни да копаят за биткойни.