Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Гипсофазер – какво е и за какво се използва?

Гипсофазер – какво е и за какво се използва?

Гипсофазерът е подсилен материал, състоящ се от гипс и целулозни влакна. Тези две суровини се смесват и след добавяне на вода (без други свързващи агенти) се пресоват под високо налягане, за да се образуват панелни листове. След изсушаване панелите се импрегнират с хидрофобен агент и се нарязват на желаните размери. С изключение на външни приложения, гипсофазерът може да се използва във всички области на сухо стенно и дървено строителство, като ламперия и облицовка в стени, тавани, сводести тавани и подове. В днешната статия на „Proektanti.bg“ ще научите повече за същността и предназначението на този материал.

За какво се използва гипсофазерът?

Поради своя материален състав гипсофазерът е подходящ за общо строителство, противопожарна защита и мокри помещения.

Хотелските бани, например, често изискват устойчивост на влага с акустична изолация и противопожарна защита. Гипсофазерът предлага уникално, едноточково решение на тези проблеми, съчетаващо високи нива на огнеустойчивост, акустична изолация и якост на удар с изключителна способност за задържане на винтове и присъща устойчивост на влага.

Гипсофазерът за суха облицовка е преобладаващ в съвременното строителство. А интелигентните проекти изискват иновативни строителни материали. Гипсофазерните плоскости със сигурност отговарят на това изискване. Те предлагат на архитектите и проектантите максимална свобода при проектирането на етажни планове, както и позволяват творческо изпълнение.

Гипсофазер за дървени рамкови конструкции. Успешните строителни фирми за дървен материал използват гипсофазерни плоскости повече от 40 години, за да осигурят професионално и рентабилно строителство. Техниките на дървено строителство намаляват значително времето за строеж в сравнение с конструкцията от масивна зидария както при ново строителство, така и при проекти за модернизация. Причината отчасти е това, че позволяват да се избегне дългото време на сушене. Опростените дизайни също спестяват място и правят възможно прилагането на икономични решения.

Предимства на гипсофазера

Комфортен вътрешен климат

Гипсофазерните плоскости са изработени от гипс и хартиени влакна без други свързващи вещества. Дишащият и изолационен материал осигурява комфортен вътрешен климат.

Удароустойчивост

Гипсофазерните плоскост намаляват двойното наслояване или използването на облицовъчен слой. Хомогенната структура на дъските ги прави здрави и способни да издържат на механично натоварване.

Лесен за монтаж

Пробиване, рязане, фугиране, пълнене, фрезоване, рязане, шлайфане. Монтажът е лесен и практичен.

Пожароустойчив

60 минути огнеустойчивост от еднослойни прегради с височина до 10 m.

Подходящ за мокри помещения

Гипсофазерните плоскости са изключително подходящи за помещения с променлива влажност, например – бани.

Най-добра звукоизолация

Тестовете, проведени от различни световни институти, потвърждават изключителни звукоизолационни свойства.

Гипсофазерът е много удобен строителен материал, защото има много приложения в облицовките на стени, тавани, подови настилки, плочки, прегради, обшивки и други.работа в България

ПДЧ или МДФ за мебелите у дома?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *