Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Модерните покривни системи

Модерните покривни системи

Всеки ден вашият покрив е изложен на атмосферни влияния и други фактори, които могат да допринесат за гниене и влошаване, увеличавайки риска от повреда на самия покрив и съдържанието под него. Покривът с по-ниско качество може да не издържи суровите условия на регионалното време. Покривът трябва да пази от всякаква вода и влага. Новите проекти и изпълнение са за модерна покривна конструкция, при която се поддържа баланс между естетика и ефективност. По-долу ние от „Proektanti.bg“ сме описали няколко модерни покривни системи, които можете да изберете за вашата сграда.

Зелен покрив

Зеленият покрив или „жив покрив“ е покрив на сграда, която е частично или изцяло покрита с растителност и растителна среда, засадена върху хидроизолационна мембрана. Може също да включва допълнителни слоеве като коренова бариера и дренажни и напоителни системи. Зелените покриви служат за няколко цели на една сграда, като абсорбиране на дъждовна вода, осигуряване на изолация, създаване на местообитание за дивата природа, увеличаване на благосклонността и намаляване на стреса на хората около покрива. Така се осигурява по-естетически и приятен пейзаж, помагайки за понижаване на градските температури на въздуха и смекчаване на ефекта на топлинния остров. Зелените покриви са подходящи за проекти за преустройство или реконструкция, както и за нови сгради и могат да се монтират на малки гаражи или по-големи промишлени, търговски и общински сгради.

Покрив от поликарбонат

Поликарбонатът е здрав термопластичен материал, който е лек и издържа на изключително ниски и високи температури. Този издръжлив и практичен покривен материал е идеален за зимни градини, вътрешни дворове и палуби. Има различни приложения за поликарбонатни покривни листове, от които търговските и промишлените приложения могат да се възползват. Можете да избирате между прозрачен поликарбонат и поликарбонатен покрив с пяна. Поликарбонатните панели могат да издържат на сила и са практически нечупливи. Ето защо те се използват при конструирането на бронирани полицейски щитове. Ултравиолетовото блокиране е друго огромно предимство на тези панели, което ги прави перфектният избор на материал за изграждане на сенници в търговски сгради. Тъй като панелите са изключително леки, те могат лесно да се транспортират и монтират навсякъде, където са необходими.

Отличните свойства на поликарбонатните панели ги правят предпочитан материал за изграждане на оранжерии. Тези панели са устойчиви на топлина, слънчева светлина, сняг и дъжд, което им позволява да издържат много години, без да избледняват или обезцветяват.

Покриви Skillion

Покривът Skillion е прагматичен покрив с ярки линии и съвременно изглеждане. Единственият наклон от покриви Skillion прави атрактивна опция за тези, които ценят минималистичните функции. Покривите Skillion се различават от другите стандартни покриви по това, че имат само една плоска повърхност, за разлика от две наклонени страни, които се срещат в било или връх, в центъра на сграда. Освен това варира в стръмността и височината. Покривът Skillion има значително по-стръмен и по-забележим наклон. Той има много различни обозначения, дадени от експертите. като едноскатни покриви, наклонни покриви и покриви с навес. Конвенционално маневрираните субстанции за покриви Skillion са: метален покрив с стоящ шев, дървени шейни и керемиди и асфалтови керемиди.

Покрив с трион

Покривът с трион е покрив, състоящ се от поредица от хребети с двоен наклон от двете страни. Този вид покрив допуска естествена светлина в сграда с дълбок план или фабрика. Покривите с трион имат отделен външен вид с много предимства. Те спомагат за внасянето на дневна светлина в интериора, като по този начин пестят енергия. В миналото тези покриви са се виждали само във фабриките. Въпреки това, сега те набират популярност в съвременния дизайн на сгради. Тези покриви увеличават количеството естествена светлина, влизаща в стаята, като същевременно минимизират отблясъците и предотвратяват излишната топлина.

Структурни и неструктурни метални покриви

Структурният метален покрив е директно прикрепен към пербулата и елиминира необходимостта от всякаква здрава опора отдолу, а неструктурният метален покрив изисква някаква солидна опора в основата под формата на шперплат, метална покривна пербула и т.н. Неструктурните системи включват керемиди, гофриран метален покрив, както и панели. Металните покриви се предлагат на листове и секции. Листовете, които се предлагат в стандартни размери, могат да бъдат изрязани. Изработените по поръчка панели от висококачествен метален покрив се закрепват с винтове и гумени шайби и могат да симулират вида на шисти, керемиди и други.

Покрив с асфалтови керемиди

Асфалтовите керемиди обикновено се режат по модела „три раздела“, но могат да бъдат намерени и в много различни форми, стилове и цветове. Асфалтовите керемиди са най-достъпният покривен материал на пазара. Монтират се бързо и лесно. Когато са инсталирани правилно и са адекватно поддържани, могат да издържат около 25-30 години. Те не изискват никакви специални инструменти или аксесоари, за да ги монтират, като ръбове на покрива, вентилационни обшивки или завършвания на стени. Керемидите са водоустойчиви и огнеупорни, добавяйки тази допълнителна защита към вашия дом в случай на спешни случаи. Те също работят добре в домове със стръмни, наклонени конструкции и са доста съвместими с повечето типове покриви. Друга страхотна характеристика е, че минералните гранули върху керемидите помагат за отклоняване на вредните UV лъчи, които увреждат покрива.

Застроен покрив

Застроените покривни системи обикновено се състоят от редуващи се слоеве битум и подсилващи тъкани, които създават завършена мембрана. Понякога основният лист, използван като най-долния слой, се закрепва механично. Застроените покриви обикновено се считат за напълно прилепнали, ако се поставят директно върху покривни палуби или изолация. Подсилващите тъкани също се наричат ​​покривни филцове или слоести листове.

Модерните покривни системи са иновативни и удобни за собствениците на къщи. Но преди да изберете някой от по-горните видове, помислете за приоритетните ви нужди, средствата с който разполагате и дали това ще е най-удачния вариант за вас.работа в България

Как да изберем строителна фирма?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *