Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Как да изберем строителна фирма?

Как да изберем строителна фирма?

Строителна фирма или няколко строителни бригади са необходими за строеж на къща? Какви са стъпките за успешното изпълнение на вашия проект?

Мечтаете да построите собствен дом или жилищна сграда. Изготвили сте проект, наели сте добър архитект и стe на крачка от сбъдването на желанието си.

Това е чудесно, но след като документалната част е готова идва ред на практическата, а именно на строежа. За целта е важно да изберете строителна фирма, която ще реализира вашия проект. Със сигурност сте в търсене на възможно най-качествения, бърз и надежден начин.

Изборът на професионалисти, обаче може да отнеме известно време. Пазара на труда изобилства от множество строителни компании. Вие като собственик искате всичко да се случи по най-прецизния начин и трудно взимате решение кой строител заслужава вашето доверие.

С днешната статия, ние от Proektanti.bg , имаме желание да ви съдействаме в избора на строителна фирма, като ви дадем няколко насоки.

Направете предпроектно проучване за строителна фирма

Какво ще рече това? Вземете решение дали искате да наемете една фирма за всички дейности по строежа или предпочитате да наемете няколко различни бригади за отделните етапи.

строителна фирма

Строителна фирма за изпълнение на проект

Ако решите да изберете една строителна фирма, която да се явява единствен изпълнител на целия проект ще си спестите много време и усилия. 

На първо място проучването ще ви бъде много по-лесно, тъй като ще трябва да проследите дейността само на една фирма.

Следващия и може би най-важен аспект е, че ще имате един отговорник за всички дейности. Той следва да може да ги координира процесите отлично.

Освен това в края на строежа ще получите и документ за гаранция на целия строеж. При възникване на проблем се свързвате директно с фирмата за съдействие. Факт е, че работата само с една фирма изисква по-голямо финансиране, но ви дава и много по-голяма сигурност.

Наемане на няколко бригади

Този вариант е често избиран от хората у нас, тъй като почти всеки има познат, който има познат, който е добър в една или друга строителна дейност.

Дотук всичко е повече от чудесно. Работниците може да си вършат работата качествено, но не е изключено и да ви измамят.

Подобен тип строежи често се правят без договори само по устна договорка. Координирането на процесите се извършва главно от вас, ако нямате възможност да си наемете строителен надзор.

Това е несигурен вариант. Не казваме, че не е успешен, защото със сигурност не малко хора са построили домовете си така, но все пак имайте си едно наум.

строителна фирма

Потърсете съвет при избора на строителна фирма

Разбира се, че в интернет можете да откриете всичко, но що се отнася до толкова важен избор, а именно на строителната фирма, която да сбъдне мечтата ви, трябва да бъдете по-мнителни.

Не се доверявайте лесно на положителните коментари, тъй като те хитро могат да бъдат манипулирани. По-добре е да се допитате до познати, колеги или приятели, които скоро са преминали през това начинание и са много по-наясно с материята.

Най-доброто решение, обаче е да поискате съвет от вашия архитект, който е изготвил проекта на сградата. Той е част от тези среди и има най-широк поглед над нещата. В професионалния си път със сигурност е работил с десетки строителни фирми и знае отлично кои правят качествени строежи и кои не чак толкова. За съвет посетете bolgarcapital.com.

Поискайте оферти

След като сте подбрали няколко строителни фирми е време да се свържете с техните собственици и да обсъдите конкретните оферти.

Ценообразуването на различните фирми варира, така че преценете кое предложение е най-изгодно за вас.

Ние от Proektanti.bg, ви съветваме да не се спирате на най-евтината оферта, въпреки че и най – скъпата не винаги гарантира качество.

строителна фирма

Бъдете мнителни до завършване на проекта. Питайте за материалите, които използват, направете собствено проучване кое е най-качественото на пазара и чак след това подпишете договора. Бъдете внимателни и да го изчетете изцяло, за да не станете жертва на измама.

Изборът на строителна фирма е не лека задача, но си дайте достатъчно време, за да изберете най-подходящата за вас спрямо желанията и бюджета, с който разполагате.

Подгответе се, че това може да отнеме повече време, отколкото си мислите, но е важен качествения краен резултат. Нали така?търся си работа

Прочетете повече: Как да изберем парцел за строеж? Предимства на софийските квартали.

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *