Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Как да направим малкия апартамент да изглежда по-голям?

Как да направим малкия апартамент да изглежда по-голям?

Независимо дали се премествате в малък апартамент поради бюджетни причини, или просто, защото това място е в страхотен квартал, не позволявайте на четири стени да се затварят във вас. Осветлете и разширете малкото си пространство, като следвате няколко правила, предоставени ви от „Proektanti.bg„.

Използвайте светли цветове по стените и пода

Докато по-тъмните цветове правят стаята да изглежда уютна, те също така абсорбират светлината, вместо да я отразяват, което прави пространството по-малко. Изберете по-светли подови настилки, както и цветове на стените, за да накарате стаята да изглежда по-голяма.

Издърпайте мебелите от стената, за да създадете илюзията за простор

Доближаването на мебели до стената прави всичко да изглежда и да се чувства тясно. Дори само няколко сантиметра между стената и по-големите ви предмети могат да направят пространството да изглежда по-отворено.

Използвайте няколко по-големи декоративни акцента, вместо много малки декоративни елементи

Много малки предмети са склонни да направят стаята да изглежда по-малка. Използвайте правилото и симетрията на триъгълника, когато поставяте масички за кафе, нощни шкафчета, тоалетки и маси за хранене. Ограничете групите декори до 3 или 5 елемента. По този начин ще оставите стаята да „диша“.

Използвайте няколко лампи, за да разпределите равномерно светлината в помещението, вместо да разчитате изцяло на една светлина отгоре

Наличието на множество източници на светлина в една стая може да накара пространството да изглежда по-обширно. Това е наистина полезно в стаи с ограничена естествена светлина.

Използвайте една и съща настилка за всички стаи

С изключение на банята, очевидно. Работата е там, че различните стилове на подови настилки са чудесни, ако искате да дефинирате пространства. Проблемът е, че те са също толкова чудесни, за да направят пространството да изглежда по-малко.

Поддържайте нисък профил

Мебелите, които са по-ниско до земята, ще създадат усещане за отвореност в една стая. Това се дължи на факта, че оставят повече пространство над тях. В спалнята например изберете легло, което е директно на пода.

Изхвърлете завесите

Завесите спират окото да поема гледката навън дори и да не покриват целия прозорец. Завесите просто добавят още „неща“ в стаята. Премахването им поддържа пространството просто. Ако искате уединение, помислете за капаци или леки мрежести, или платнени щори. Ако завесите са задължителни за вас, използвайте лента, която се простира далеч от рамката на прозореца, за да можете напълно да отворите прозореца.

Направете акцент върху вертикалите

В интериорния дизайн всичко е за измама на окото. Добавете елементи, които подчертават вертикалното пространство във вашата стая. Това не само ще добави усещане за откритост и пространство, но и ще създаде усещането за поток. Ако това е баня, която се опитвате да увеличите визуално, използвайте за тази цел завеси за душ или облицовка. Ако говорим за вашата спалня или хол, опитайте вертикална дървена ламперия, за да подчертаете височината.

Малките пространства са за редактиране

Колкото повече вещи и шарки имате в една стая, толкова по-затрупано ще се почувствате. Избягвайте твърде много дрънкулки или поне ги групирайте. Избягвайте натоварените шарки и преобладаващите цветове. Същото е и с цвета на стените. Опитайте да се придържайте към един нюанс. Вижте всички книги за инвестиране на Bolgar.

Изводът е, че трябва да сте строги към себе си (всъщност тази концепция се прилага за всички пространства) и непременно за всичко, което влиза в стаята. Ако изберете стена с акцент върху тапета, оставете останалата част от стаята проста. Ако имате нужда от тази огромна картина във вашата всекидневна, опитайте се тя да бъде единственото изкуство в стаята.търся си работа

Прочетете още: Покривно озеленяване – Що е то?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *