Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Най-добрите университети за интериорен дизайн в света

Най-добрите университети за интериорен дизайн в света

Днес интериорните дизайнери са се превърнали в едни от най-търсените специалисти. Все повече хора оценяват колко важна е тяхната работа. Мнозина им се доверяват, за да се радват на красив, уютен и функционален дом. Изучаването на тази специалност е изключително интересно, но трудностите са свързани с това да изберете къде да учите интериорен дизайн – университет, а защо не и в училище. В света не са много местата, които предлагат тази специалност, за това сме събрали някои от най-популярните места в света, както и тези в България.

Голяма част от учебните заведения преподават по една и съща програма. Други  създават по-различни и иновативни курсове, с които се стремят да обучат съвършени професионалисти в областта.

Ние от proektanti.bg сме подготвили класация за топ 7 на най-добрите университети за интериорен дизайн в света и с какво се отличават от останалите.

Защо да учим в университет по интериорен дизайн?

Ученето на интериорен дизайн в университет представлява цял ред от ползи и възможности, които могат да обогатят личния и професионален живот на студента. В следните редове ще разгледаме няколко основни причини защо да изберете университетско образование по интериорен дизайн:

Експертно Знание: Университетските програми по интериорен дизайн предоставят фундаментални познания и технически умения, които са необходими за успешната практика в тази област. Те включват разнообразни аспекти като цветова теория, материали и технологии, пространствено планиране и мебелен дизайн.

Креативно Развитие: Ученето в университета ще ви насърчи да развивате и разширявате вашата креативност. Ще имате възможност да се запознаете с различни стилове и изкуствени движения, които ще ви вдъхновяват да създавате уникални интериорни решения.

Университет по интериорен дизайн | С какво ще се сблъскате? 

Професионални възможности: Дипломата от университет по интериорен дизайн е често изисквана за работа в тази индустрия. Тя ви предоставя предимство при намирането на работа и възможност да работите в различни сфери като резиденциален или комерсиален дизайн, консултиране или дори преподаване.

Мрежа от контакти: Университетът ви дава възможността да се запознаете с професионалисти и колеги в областта на интериорния дизайн. Тази мрежа от контакти може да се окаже изключително ценна в бъдеще, когато търсите работа или партньори за проекти.

Обогатяващ опит: Обучението в университет предоставя и обогатяващ опит извън академичната рамка. Участието в проекти, стажове и практически упражнения ви дава възможност да приложите знанията си на практика и да се научите на реални проблеми и ситуации.

Изучаването на  интериорен дизайн в университет е инвестиция във вашето бъдеще, която може да ви подготви за успешна кариера в тази креативна и изразителна област. То комбинира технически умения с изкуство и дизайн, което прави образованието в тази област ценно и вдъхновяващо.

Интериорен дизайн – университет „Нюйоркска школа“

Учебното заведение е създадено през далечната 1916 г. Най-популярното и реномирано място за изучаването на моден и интериорен дизайн.

Колежът работи по няколко различни програми от бакалавър до магистър и докторант.

Ключовото му предимство е, че предлага широка гама от практически обучения и менторство. Те спомагат за по-лесна професионална реализация след дипломиране.

Школата е международно призната. Нейните завършили студенти могат да практикуват професията си от всяка точка на света.

интериорен дизайн университет

Интериорен дизайн – Университет за изкуства и дизайн в Савана

Това е един от най-високо оценяваните колежи от специалистите в световен мащаб. Всички предлагани курсове в процеса на обучение се считат за изключително полезни.

Основният корпус на учебното заведение се намира в Савана, щата Джорджия в САЩ. То има филиали, които предлагат курсове в Атланта, Хонконг и град Лакост във Франция.

Училище за интериорен дизайн в Лондон

Учебното заведение е създадено, така че да наподобява истинско студио за дизайн. По този начин студентите се потапят в реалната атмосфера на бизнеса. Това ще повлияе благоприятно на бъдещото им кариерно равитие.

През цялата програма, работата на ръка е преподчитана, пред използването на съвременните програми за интериорен дизайн.

Изготвянето на чертежи помощта на компютър разгръща повече от въображението според голяма част от преподавателите.

интериорен дизайн университет

Интериорен дизайн – университет във Флоренция

Дизайнерската академия във Флоренция  е едно от най -добрите училища за дизайн в Европа. Учебното заведение е постоянно класирано сред най -добрите училища в света за изучаване на интериорен дизайн, графичен дизайн и индустриален дизайн.

Дизайнерската академия във Флоренция предлага един курс предназначен за студенти без предишен опит в дизайна и друг предназначен за завършили бакалавърска степен на обучение.

Училище по дизайн в Роуд Айлънд

Това е едно от най-известните и добре класирани училища за дизайн в САЩ.  По време на бакалавърската си програма студентът може да избере специализация. Специализациите са следните – Театрален дизайн, Изложбен дизайн или Дизайн на дребно.

Училището е добре познато и с високо квалифицираните художници, които дават чудесни насоки в изготвянето на различни курсови задачи и проекти.

Интериорен дизайн – университет Прат в Ню Йорк

Разположен в Ню Йорк, столицата на интериорния дизайн на САЩ, институтът Прат е частен университет, предлагащ курсове по архитектура, дизайн и свободни изкуства в бакалавърска и магистърска степен.

Програмите за интериорен дизайн в Прат на всички нива са класирани сред първите 5 в САЩ и сред първите 10 в света за последните няколко години чрез различни професионални проучвания, като DesignIntelligence, Domus, QS World University Rankings и др.

Курсовете за интериорен дизайн са архитектурно ориентирани, в които студентите могат да научат всички аспекти на интериорния дизайн – пространство, източник на светлина, материали, текстури, цветове, пропорции, отговорност към околната среда, човешка среда, култура и др.

интериорен дизайн университет

Колеж по визуални изкуства и дизайн във Ванкувър

Колежът се намира в центъра на Ванкувър и предлага широка перспектива от програми, вариращи от интериорен дизайн до дизайн на игри.

По този начин се създава възможност за отваряне на пазара за работни места. Студентите се ръководят ментори на всяка стъпка, за да им помогнат да разработят портфолио и да покажат своя потенциал пред работодателите. Изучаването на интериорен дизайн е достъпно от всяка точка на света.

Без значение кое учебно заведение сте избрали за придобиването на образователна квалификация, най-важното е да учите с внимание и желание към материята, за да станете един успешен интериорен дизайнер.

Прочетете още: Покривно озеленяване – Що е то? 

Ние препоръчваме

Comments (1)

  • Zay
    юли 27, 2022 at 3:01 pm Reply

    От инересно врема се чудя куде да утча и Университетите в Ню Йорк и Роуд Айлънд изглеждат интересни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *