Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Световни събития в интериорния дизайн през 2022 г.

Световни събития в интериорния дизайн през 2022 г.

Ежегодно медиите се вълнуват от седмицата на модата, която се провежда в различни точки по света.

Всички журналисти са насочили вниманието си към тях, оставяйки на страна толкова много интересни събития и фестивали.

Различните бизнеси имат различни начини, с които представят новите си тенденции.

Днес, ние от Proektanti.bg, ще ви разкажем повече за събитията в интериорния дизайн. Te далеч не включват само изложения на мебели, а и на множество изложби на картини, скулпури и текстури. Нека видим каво включва календара на интериорните дизайнери за следващата 2022 г.

Изложение „Проектиране без изчерпване“ (15 март 2021 г. – 31 януари 2022 г.)

Това е изложба, която представя изследване на нов тип архитектура, която не експлоатира планетата.

Изложбата е част от едноименния манифест на италианското изследователско студио Space Caviar, което призовава архитектите да проектират сгради, които не изчерпват природните ресурси на Земята.2235

Изложбата се провежда в Palazzo delle Zattere във Венеция, която е седалището на културната фондация V – A – C.  Изложбата е изследователска платформа на живо, която работи заедно с Биеналето на архитектурата във Венеция.

Той представя еволюиращите изследвания на това, което Space Caviar описва като „активна лаборатория“ в сътрудничество с десет избрани международни изследователи.

Изложeние „Big Weather“ (12 март 2021 г. – 6 февруари 2022 г.)

Изложението се провежда в Националната галерия Виктория в Мелбърн, Австралия. Big Weather представя творбите на 50 артисти в сферата на живопистта, тъкането, изобразителното изкуство и скулптурата.

Те представят различни истории, традиции и обичаи свързани с общноста на австралийските аборигени. Местните дизайнери показват как можем да вплетем в интериора си частица от техния свят.

Изложението на Яйои Кусама – „Безкрайни огледални стаи“ (29 март 2021 г. – 27 март 2022 г.)

Една от най-големите инсталации на Кусама досега, Infinity Mirrored Room – изпълнена с блясъка на живота, е показана в Лондон заедно с Chandelier of Grief, стая, която създава илюзията за безгранична вселена от въртящи се кристални полилеи.

Изложбата показва и малка презентация от фотографии, които представят историческия контекст на глобалния феномен, в който са се превърнали огледалните стаи на Кусама.

EXPO Дубай 2020 (31 октоври 2020 г. – 31 март 2022 г.)

Експо 2020 е международен фестивал в Дубай, който включва поредица от събития, включително изложби, павилиони, мрежови сесии и лекции.

Събитието първоначално трябваше да се проведе от 20 октомври 2020 г. до 10 април 2021 г., но беше отложено поради Covid-19.

Въпреки че е пренасрочен за 2021 г., Експо 2020 запазва първоначалното си име и е с темата „Свързване на умовете, създаване на бъдещето“.

Изложбите представят културата, технологиите, иновациите и георгафските особености на общо 190 държави.

Трите основни павилиона са проектирани от водещи архитектурни студия с подтемите Възможност, Мобилност и Устойчивост.

Стокхолмски панаир на мебели и светлини (8-12 февруари 2022 г.)

Панаирът на мебелите и светлината в Стокхолм стартира за първи път като ежегодно събитие още през 1951 г.

Всяка година около 700 изложители участват в него като 80% от тях са скандинавски компании, което прави това шоу най -голямото по рода си. Освен това панаирът се провежда по време на Стокхолмската седмица на дизайна.

Това означава, че в града ще има над 400 събития, свързани с дизайна, за да направят пътуването ви още по-вълнуващо. Така че, ако се интересувате от иновативен и устойчив скандинавски дизайн, определено трябва да дойдете в Стокхолм през февруари.

Ще научите за най -новите тенденции в индустрията, ще намерите нови бизнес контакти и ще получите много свежи идеи за собствената си работа.

Фестивал на дизайна в Лос Анджелис

Това е единственото по рода си събитие в космополитния град с изложения с архитектурна насоченост и интериор, както и с индустриален, графичен и моден дизайн.

Този път темата на фестивала ще бъде „Дизайн за промяна“, тъй като целият свят се е променил и сега ние се адаптираме към него.

Това са само част от събитията свързани с интериорен дизайн, които ще се проведат през следващата година.

Ще очакваме календарът да се запълни с още нови мероприятия, за които с радост ще ви информираме.

Прочетете още: Как да изготвим успешен бизнес проект?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *