Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Успех в интериорния дизайн на апартаменти – 5 съвета

Успех в интериорния дизайн на апартаменти – 5 съвета

Проектирането на нов дом може да бъде трудна задача, но с тези 10 съвета ще постигнете завиден  успех в интериорния дизайн на апартаменти. От проектирането на мебелите до планирането на Осветление на пространството и други малки детайли, помислете за тези ключови елементи, за да създадете стилно и функционално пространство, което отразява вашия личен вкус.

#1 Съвет: Започнете с оформлението

Използвайте етажен план, за да определите най-добрия начин за използване на пространството

Когато планирате оформлението на вашия апартамент, важно е да започнете с етажен план. Той ще ви даде обща представа за пространството и ще ви помогне да определите най-добрия начин да го използвате. 

Помислете за трафика, когато подреждате мебелите

Ако искате да постигнете успех в интериорния дизайн на апартамента си, е необходимо да помислите за разположението на обзавеждането. Вероятно не искате вашето пространство да изглежда тясно. Нашият съвет е така да планувате подреждането на мебелите, че да оставите достатъчно място за движение. 

#2 Съвет: Избор на подходящо обзавеждане

Изберете мебели, които са едновременно функционални и стилни

Например, ако ви липсва място, изберете диван, който има функция за разтягане и чудесно може да служи и като легло за гости. Или, ако имате голяма всекидневна, помислете за добавяне във вашия интериорен дизайн масичка за кафе, която ще осигури допълнително място за съхранение.

Освен функционално, Вашето обзавеждане е добре да отразява и Вашия личен стил. Изберете мебели, които харесвате и които ще превърнат този апартамент не просто в пространство за живеене, а в уютен дом. 

Подбирайте мебели, които отговарят на мащаба на стаята

За по-малки пространства изберете мебели с по-малък мащаб, като столове и крайни маси. Обратно, ако имате голяма всекидневна, може да помислите за по-голям диван или развлекателен център. За инвестиции в недвижими имоти посетете Bolgar Capital.

#3 Съвет за успех в интериорния дизайн: Помислете как да поддържате апартамента си подреден

Използвайте рафтове и шкафове, за да създадете организирано пространство

Едно от най-важните неща, които можете да направите, когато проектирате къща, е да включите пространства за съхранение във вашия дизайн. Рафтовете и шкафовете са чудесен начин да поддържате пространството си организирано и подредено. Когато избирате този вид обзавеждане, не забравяйте да ги съобразите с мащаба на стаята, в която ще бъдат поставени.

Използвайте и неизползвани пространства

В допълнение към рафтовете и шкафове, можете също да използвате недостатъчно използвани пространства във вашия апартамент, като кътчета и ъгли, за съхранение. Правейки това, можете да увеличите максимално потенциала си за съхранение и да запазите вещите си далеч от погледа.

#4 Съвет: Изразете своя стил в интериорния дизайн на апартамента 

Използвайте декора, за да добавите индивидуалност към пространството

Вашият дом е отражение на вашия личен стил, така че е важно да изберете декор, който отразява вашия вкус. Когато избирате елементи и материали за декорация за вашия апартамент, вземете в предвид както функцията, така и естетиката. Търсете елементи, които са едновременно стилни и практични, като масичка за кафе с вградено място за съхранение.

В допълнение към мебелите, използвайте декор, за да добавите индивидуалност към пространството. Включете цветове и шарки, които отразяват вашия вкус. Изберете произведения на изкуството, които допълват цялостния интериорен дизайн на стаята. 

Включете цветове и шарки, които отразяват вашия вкус

Съчетаването на цветовете е лесен начин да изразите личния си стил в дома си. Когато включвате цвят във вашето пространство, помислете както за стените, така и за обзавеждането. Боята е лесен начин да добавите цвят към стаята, но не забравяйте и за тъканите и материалите. Помислете за добавяне на цветни възглавници или килим със смели шарки.

Когато избирате цветове за дома си, помислете какво настроение искате да създадете. За успокояващо пространство се придържайте към неутрални тонове като бяло или бежово. Ако искате по-енергизираща атмосфера, изберете по-ярки нюанси като жълто или оранжево. Всяки цвят ни придава различно усещане, за това сме ви подготвили и статия на тема Значението на цветовете в интериорния дизайн, тя ще ви бъде много полезна!

#5 Съвет: Добавете зеленина

Един от най-добрите начини да добавите живот към интериорния дизайн на вашия апартамент е да внесете малко зеленина. Растенията и цветята могат незабавно да трансформират пространството, добавяйки цвят, текстура и усещане за спокойствие. 

Когато избирате растения за вашия дом, изберете сортове с ниска поддръжка, които ще виреят във вашия климат. Помислете за поставянето им на места с добра светлина, като например близо до прозорци. 

Що се отнася до растенията, има много възможности за избор. Ако търсите нещо, което не се нуждае от поддръжка, помислете за сукуленти или кактуси. Тези растения са лесни за грижи и не изискват много поливане. Ако имате домашни любимци, не забравяйте да изберете растения, които не са токсични за животните. Ако се интересувате от интерирния дизайн и искате да се занимавате с него, ще ви трябва образование, за това сме ви направили статия за Най-добрите университети за интериорен дизайн в света!


препоръчваме ви:

Капандура за покрив – 5 неща, които да обмислите, ако искате такава

Материали за покрив – какъв тип покрив да изберем?

Избор на фирми за строеж на къщи – етапи и прилежащи рискове

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *