Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Избор на фирми за строеж на къщи – етапи и прилежащи рискове

Избор на фирми за строеж на къщи – етапи и прилежащи рискове

Хиляди нови домове биват построявани на територията на страната ни всяка година. За осъществяването на тези мащабни проекти се грижат множество фирми за строеж на къщи. В търсене на подходящите фирми за строеж на къщи, които да осъществят планирания проект максимално бързо. В разумни граници на бюджета и с минимално стрес и главоболия.

Много клиенти, които желаят да построят мечтания дом се сблъскват с почти сходни проблеми. Без значение дали говорим за строеж на малка градска къща, или за голям дом на село, изборът на подходящите и реномирани фирми за строеж на къщи играе наистина ключова роля. И това не е избор, който можете да направите импулсивно.

Това решение определено трябва да се направи след внимателно проучване и отчитане на всички детайли, всички възможни рискове и всички цели на проекта. Като общо, всички фирми за строеж на къщи предлагат цялостна услуга, т.е. тяхна задача е да се погрижат за осъществяването и завършването на всеки проект от началния до последния етап. Не всички фирми за строеж на къщи, обаче, са еднакво добри в работата си. Ето защо е важно внимателно да подберете тази, с която предпочитате да работите, по следните критерии:

Фирми за строеж на къщи – лицензи и право на работа

Преди да решите да работите с конкретна фирма, която предлага строителни услуги, винаги проверявайте дали компанията е вписана в Търговския регистър. Тази проверка ще ви даде информация кои са собствениците на фирмата, какъв е размера на капитала и годишния финансов отчет на компанията. Имайте предвид, че е възможно инвеститорът и строителят да са различен човек. Това не би трябвало да е проблем, но все пак проверете и инвеститорът в такива случаи. Освен проверката в Търговски регистър е нужно да се уверите, че компанията е вписана в Централния професионален регистър на строителя, което е вашата гаранция, че фирмата работи коректно, не е обявена в несъстоятелност, разполага с нужното техническо оборудване са обслужване на проекта и разполага с персонал с нужните квалификации. Тъй като Законът за

устройство на територията разпределя различните типове сгради в различни категории, уверете се, че фирмата с която работите има право да изпълнява проекти в желаната от вас категория. Интересувайте се от сертификатите, които фирмата притежава. Макар че тези сертификати не са задължителни, те все пак показват професионалното отношение и правилно менажиране на всички работни процеси. Вижте инвестиции в недвижими имоти.

Фирми за строеж на къщи – търсене по препоръки

Ако се интересувате от различни фирми за строеж на къщи, но не знаете от къде да започнете търсенето си, най-добре е да стартирате с препоръки. Свържете се с ваши познати, приятели, колеги и роднини, които в последните години са инициирали проект по строеж на къща. Те са най-добрите ви източници на информация. Дори и да не са останали с добри впечатления от компанията, с която са работели, то поне ще могат да ви предупредят коя фирма да избягате. В случай че работите с архитект или дизайнер, тези професионалисти също биха могли да предложат препоръки за подходящи строителни фирми. Тук е моментът да създадете и списък с конкретни критерии, на базата на които ще изберете фирмата, с която ще работите.

Фирми за строеж на къщи – съберете достатъчно предварителна информация

Въздържайте се от избора на една строителна фирма преди да проучите други възможности и всички изпълнители на услугата в близост. Най-добре можете да пресеете коя компания е подходяща за изпълнение на вашия проект след като получите поне няколко предложения от различни компании. На първо място поискайте различни ценови оферти от няколко различни фирми. Уверете се, че фирмата ясно е разбрала какви са всички услуги, които бихте искали да ви бъдат предоставени. Поискайте поне няколко препоръки от предходни клиенти.

Фирми за строеж на къщи – разгледайте всички оферти На една строителна компания може да са й нужни до три седмици, за да изготви оферта за вашия проект. Не се изненадвайте, ако една компания ви предостави няколко

различни оферти. Въпреки че когато говорим за строеж на къща, всеки един от нас би искал да направи минимално разходи, все пак не е препоръчително да се спирате на най-ниската оферта. Когато получите оферти и се спрете на някои варианти, поискайте среща с предприемача, за да се уверите, че всички базови услуги са включени и предвидени в офертата. Помислете и разпитайте и за предвиденият период за строеж на къщата – колко време ще отнеме завършването на всичко?

Фирма за строеж на къщи – подписване на договор

Когато дойде моментът за подписване на договора, отделете време да прочетете всичко подробно и се уверете, че всичко важно е засегнато. Например в договора трябва да са споменати всички услуги са описани подробно в договора. Както и всички спецификации, количества материали, точната дата за завършване на проекта и т.н. Преди да подпишете договора се уверете, че добре разбирате всички клаузи, условията на гаранцията и т.н. Ако по някаква причина се усъмните в част от договора, задължително се консултирайте с професионалист.seo консултации


научете повече:

Етапи на строеж | Регулации в строителството?

Как да изберем строителна фирма?

Как да изберем парцел за строеж? Предимства на софийските квартали.

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *