Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Материали за покрив – какъв тип покрив да изберем?

Материали за покрив – какъв тип покрив да изберем?

Не чак толкова отдавна, асфалтовите или битумни керемиди, шистовите плочи, глинените или бетонните керемиди. Бяха почти единствените опции за материали за покрив на пазара.

Към днешна дата усъвършенстваните и подобрени материали за покрив предоставят впечатляваща гама от алтернативи. Както и нов облик на съществуващите материали.

Днес ви представяме списък със седем популярни вида материали за покрив, които да вземете предвид при следващата си работа по ремонт на покрива или когато планирате изграждане на изцяло нов покрив.

Материали за покрив – слънчеви колектори

Усъвършенстваните слънчеви колектори се интегрират безпроблемно в съществуващите керемиди, генерирайки до 1 киловат енергия на всеки 9 квадратни метра.

Те са особено добър вариант за слънчеви покриви и за случаи, когато стандартните слънчеви панели не могат да бъдат монтирани по каквато и да е причина Въпреки че могат да помогнат за компенсиране на разходите за енергия със слънчева енергия, те също струват повече от традиционните опции за слънчеви панели.

Материали за покрив – асфалтови керемиди

Асфалтовите керемиди са популярни още като битумни керемиди, Асфалтовите керемиди са сред най-често срещаните и популярни материали за покрив, защото са ефективни при всякакви условия на околната среда и климата.

Материали за покрив


Качеството варира в широки граници, така че попитайте дали избраните от вас са преминавали успешно тестовете за вятър ASTM D3161, клас F (110 mph) или ASTM D7158, клас H (150 mph) и издръжливостта AC438

Материали за покрив – метален покрив

Металните покриви се предлагат във формата на вертикални панели или керемиди, наподобяващи шисти, керемиди и шейкове.

Срокът им на годност обикновено е около 60 години. Металът е изключително устойчив, справя се отлично с плъзгането на голямо количество сняг и дъжд, не прегаря и издържа на силни ветрове.

Материали за покрив


Освен това е лек материал и може да се монтира върху съществуващи покриви. Въпреки това, металът може да бъде шумен по време на дъждовни бури и може да се вдлъбне и изкриви от градушка.

Средните разходи варират на квадратен метър и в зависимост от вида и стила на метала. Обикновено цената е по-висока от тази на асфалтовите керемиди, но по-ниска от бетонни керемиди. Корозията също варира според материала.

Материали за покрив – стомана с каменно покритие

Свързващите се панели имитират шисти, глинени или керемиди и издържат на щети, причинени от проливни дъждове, силни ветрове с висока скорост 120, повдигане, градушка и цикли на замръзване-размразяване.

Материали за покрив


Следователно те са икономичен и ефективен избор за мокри, ветровити региони или райони, попадащи под висок риск от горски пожари. Някои стоманени покриви с каменно покритие имат гаранция за целия живот на къщата. Те са изключително устойчиви и дълговечни.

Материали за покрив – шисти

Покривът от шисти издържа повече от 100 години. Не е предразположен към изгаряне, водоустойчив е и издържа на образуването на мухъл.

Материали за покрив


Такъв вид материал е ефективен при влажен климат, но трябва да имате предвид, че е достатъчно скъп, тежък и може лесно да се счупи при стъпване върху него, което усложнява процеса по поддръжката и ремонта му. Имайте това предвид и ако живеете в район с чести градушки.

Материали за покрив – гумени плочи

Гумената плоча изглежда естествена и може да се нарязва с нож, за да пасне на по-необичайни като форма и размери покриви.

Покривите от гумени плочи могат да издържат 100 години, но могат да бъдат повредени от сателитни антени и ходене върху тях, така че могат да бъдат податливи и на щети от градушка, подобно на шистите. Може да е трудно да се намерят специалисти по покриви, които са обучени да монтират гумена плоча.

Материали за покрив – глинени и бетонни керемиди

Глинените и бетонните керемиди могат да издържат на щети от урагани или силни ветрове и дори земетресения. Те са добър избор за домове в региони с топъл и сух климат.

Материали за покрив


Те може да се нуждаят от допълнителна опора, за да понесат тежестта си и има вероятност да се счупят, когато се стъпва върху тях, което повишава и риска от появата на щети по време на градушка.


Препоръчваме ви още:

Капандура за покрив – 5 неща, които да обмислите, ако искате такава

Изграждане на покрив – как да го изградим стъпка по стъпка?

Модерните покривни системи

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *