Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Изграждане на покрив – как да го изградим стъпка по стъпка?

Изграждане на покрив – как да го изградим стъпка по стъпка?

Покривът се счита за един от най-критичните компоненти на вашата къща. Той пролива водата, която иначе би довела до повреда на всяка друга част от къщата ви. Преди да изградите покрив, трябва да знаете основни правила и проблеми, с които може да се сблъскате по време на работа. Това ръководство на „Proektanti.bg“ стъпка по стъпка демонстрира – изграждане на покрив.

Стъпка 1 за изграждане на покрив: Инсталиране на вентилационна система на ниско ниво

Има няколко начина за вентилация на покрив, но тук демонстрираме инсталирането на комбинация от ниско ниво (инсталирано при стрехите) и високо ниво (инсталирано при билото) вентилация. Уверете се, че гредите излизат над всяка предварително инсталирана изолация – ако не, изолацията ще блокира въздушния поток и ще получите конденз. За да я инсталирате, просто я залепете към гредите, като започнете от лявата страна и продължите напред. Избягвайте прекалено допиране на гредите, тъй като ще загубите гофрираната форма, която канализира въздушния поток.

изграждане на покрив

Стъпка 2: Инсталиране на подложката за поддръжка

Това е втората част на вентилационната система на ниско ниво. Тя разполага с вградена решетка, която позволява проникването на въздух, като същевременно предотвратява навлизането на отломки в покривното пространство. Това също така ще предотврати провисването на подложката в кухината на покрива, което ще позволи навлизането на влага. За да я инсталирате, поставете тавата на нивото на ръба на дъската и се уверете, че ушите са разположени централно над дъската, за да се осигури сигурно фиксиране. Блокирайте следващата тава и повторете по ширината на покрива. Отрежете последната тава по размер, ако е необходимо.crypto365

Стъпка 3 за изграждане на покрив: Инсталиране на подложката

След като вентилационната система е инсталирана, можете да преминете към подложката. Уверете се, че избраната от вас система за подложка отговаря на изискванията на строителните норми за вашия проект. Поставете летва по дължината на покрива, в горната част на подложката и навийте подложката си отгоре. Лентата ще предотврати падането на подложката между гредите и може просто да се изплъзне, след като подложката е монтирана. Започнете от дясната страна на покрива и залепете подложката на място.

изграждане на покрив

Стъпка 4: Измерване на летви и керемиди

Трябва да определите първата точка на фиксиране на покрива за вашите керемиди – това е мястото, където ще седи горната част на първата ви летва. Намерете дължината на окачване на вашата плочка. Извадете дължината на керемидата, която ще надвисва покрива. Резултатът от това изчисление е първата ви фиксирана точка, където ще седи горната част на първата ви лайсна. След това трябва да определите най-горната си точка на фиксиране. После измерете разстоянието между горната и първата фиксираща точка, за да определите пространството, където трябва да поставите летвите си. Трябва също така да отбележите минималното и максималното разстояние.

Стъпка 5 за изграждане на покрив: Инсталиране на летвите

Уверете се, че използвате дървени летви с подходящ размер за вашите керемиди. Подравнете горната част на летвата с вашата креда и я фиксирайте с пирон към всички греди по дължината на покрива.  Започнете от първата точка на фиксиране и повторете. След това е време за летви за горната част. Закрепете билната греда на място с ремъка за летва и повторете по дължината на покрива, като фиксирате към гредите, докато вървите. След това фиксирайте горната си летва върху лентите, за да държите хребета сигурно. Това е важна стъпка, за да се избегне сериозна повреда на покрива.

Стъпка 6: Полагане на керемиди

Поставете първия си ред керемиди изцяло върху покрива. Уверете се, че имате поне едно фиксиране (пирон или щипка). Инсталирайте системата си за затваряне на стрехите. Това става като просто се завинтва дъската или се фиксира с щипка към горната част на фасадата.

изграждане на покрив

Стъпка 7: Инсталиране на покрива

Поставете дишащата си билна мембрана в прави линии по билото, като я фиксирате под ръбовата система и единия край на покрива, преди да се разгъне. Между керемидите на билото, инсталирайте уплътнение, за да предложите механично фиксиране и допълнителна здравина на билото. 

Това е всичко, което трябва да знаете – стъпка по стъпка, ако решите да изграждате покрив сами, без професионалист.работа в България/p>

Как да изберем правилния метод за отопление?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *