Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Как да изберем правилния метод за отопление?

Как да изберем правилния метод за отопление?

Когато става въпрос за избор на най-добрия начин за отопление на вашето домакинство, ще трябва да вземете предвид повече неща. Изборът на подходящо отопление може да бъде преобладаващо преживяване, особено ако трябва да вземете бързо решение. Също така не забравяйте, че понякога най-ефективното решение може да е по-скъпо в началото, но значително ще намали разходите ви през следващите години. Това означава, че самата инсталация ще струва повече или е по-сложна и трябва да се извърши от професионалисти, но това ще се изплати през следващите 10-20 години, когато ще забележите значително намаляване на сметката си за електричество. За инвестиции в недвижими имоти посетете bolgarcapital.com.

Може би най-важното решение при внедряването на отоплителни системи във вашия дом е да изберете хората, които ще го направят, както бе споменато по-горе. Ако някой го направи правилно, това ще ви спести много пари и време. Според много проучвания отоплението на дома отнема до 40% от сметката за комунални услуги. Затова разумният избор на отоплителна система е едно от най-важните решения за всяко домакинство. Намаляването на енергията, която използваме, за да отопляваме дома си, може наистина да окаже влияние на разходите.

В следващите редове ние от „Proektanti.bg“ ще ви опишем някой от най-правилните методи за отопление.

Активно слънчево отопление

Слънчевото отопление е най-ефективният начин да затоплите дома си и най-добрият избор, ако искате да бъдете екологично чисто домакинство. Слънчевата отоплителна система използва слънцето като основен източник, елиминиращ нуждата от природен газ или електричество. Тя не предизвиква отделяне на парникови газове след инсталирането. Използва се механично или електрическо оборудване за преобразуване и производство на слънчева енергия в топлина, а също и електрическа енергия, която се съхранява в система и може да се използва винаги, когато имате нужда от нея.

Газови нагреватели

Използването на газови нагреватели е много известен избор за по-малките домакинства, тъй като нагревателите с природен газ могат да отопляват помещенията ефективно. Тези видове отоплителни тела могат да работят безопасно, без да използват твърде много енергия. Такива нагреватели обаче трябва да се проверяват и обслужват редовно на всеки няколко години. На пазара ще намерите 2 вида газови нагреватели:

Източен (вентилиран)

Без обезщетение (невентиран)

Когато използвате газови нагреватели с вентилация, хубавото е, че не е необходима допълнителна вентилация. Въпреки това ефективността на отопление може да бъде малко по-малка поради топлината, която се отвежда през димоотвода. Също така внедряването на инфраструктурата може да струва малко повече. Невентириланите нагреватели могат да бъдат много по-енергийно ефективни, тъй като топлината, която преминава през вентилационния отвор, няма да се загуби. Въпреки че това е по-ефективно, бъдете внимателни, тъй като те могат да станат опасни за здравето, ако не се направят правилно.

Системи с термопомпи

Този тип отопление е много енергийно ефективен вариант и произвежда топлина без използване на изкопаеми горива. Работи по прост начин – електрическа помпа произвежда топлина, която може да бъде взета от въздуха или земята. Когато говорим за ефективност, тя може да се използва и като климатик през по-топлите периоди чрез изсмукване на хладен въздух. Те се считат за екологично чист вариант, тъй като разчитат на възобновяеми източници на енергия. Може би най-хубавото при тях, освен че не замърсяват, е, че са лесни и сравнително евтини за инсталиране.

Подово отопление

Подовото отопление носи различни предимства. То не произвежда почти никакви загуби на енергия, затопля пространствата еднакво, гъвкав е по отношение на източника на енергия и изключва възможността от алергени и акари. Този тип отопление обаче е може би този, който е най-труден за инсталиране и струва малко повече от останалите.

Хидравлично отопление

Точно като слънчевите отоплителни системи и тази е такава, с която няма да сбъркате, ако я изберете в дългосрочен план. Въпреки че струват повече в началото, инсталацията ще се изплати през следващите години. Основни фактори са енергийната ефективност и много ниските разходи за подръжка. При правилно инсталиране се изчислява, че тази система ще издържи до 20 години.Смята се, че хидравличните отоплителни системи за къщи са с 35% по-рентабилни, отколкото например с централна тръбна отоплителна система. Може би единственото нещо, което не е най-добрата им характеристика, е, че те могат да бъдат малко шумни по време на работа.

Тези няколко отоплителни системи, които изброихме, са най -ефективните начини за отопление на вашето домакинство. Те не са замърсители и при правилна поддръжка могат да издържат дълго време, като ви спестяват много пари за сметки. Изберете разумно според вашите нужди и се уверете, че която и да е опция, която сте избрали, е направена от професионалисти.работа в България

Прочетете още: Най-добрите университети за интериорен дизайн в света

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *