Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Предимства на подовото отопление

Предимства на подовото отопление

Тъй като собствениците на жилища стават все по-наясно с предимствата на подовото отопление пред конвенционалните радиаторни системи, не е изненадващо, че това е един от най-бързо развиващите се проекти за отопляване на дома. Въпреки че има първоначални разходи за инсталиране на отоплението, за много кратко време инвестицията ще се изплати. Високата енергийна ефективност същевременно ще добави допълнителна стойност на имота. За тези, които се интересуват да научат повече за присъщите предимства, предлагани от подовото отопление, ние от „Proektanti.bg“ ви предоставяме списък на основните предимства:

Ниски разходи за поддръжка

Една от най-популярните причини, поради която хората избират да инсталират подово отопление, е просто защото много рядко изисква някаква форма на поддръжка. Това важи както за подово отопление на електрическа, така и на водна основа. Единственото нещо, което трябва да знаете, когато се инсталира отопление с вода, е, че то е сертифицирано по стандартите BS EN 1264. Тези стандарти са толкова надеждни, че компаниите, които поставят подовото отопление, обикновено предлагат поне 25 години гаранция.

Проста енергийна ефективност

Подовото отопление обикновено е много по-ефективно от старомодните радиатори и следователно по-рентабилно. Разумно е обаче да инсталирате отоплителната си система, като същевременно се направи и тест за ефективност. Това ще оцени цялостната ефективност на изолацията на вашия дом и ще гарантира, че ще получите оптимална производителност от отоплението си.

Подовото отопление е по-хигиенично

При радиаторите и конвекционното отопление подовете остават студени и може да възникне влага на нивото на земята. Това е идеалното място за размножаване на бактерии. Въпреки това, благодарение на отоплението на пода, всякакви прахови акари и други ще изчезнат. Тази инсталация прави околната среда твърде топла и суха, за да могат да живеят и да се размножават. Резултатите от преминаването към подово отопление могат да бъдат изумителни. Проучванията показват, че инсталирането на лъчисто отопление във вашия дом може да намали количеството на праховите акари с до 80%. В резултат на това хората, които страдат от респираторни заболявания като астма, ще се чувстват много по-комфортно с този вид настройка.

Може да се използва с повечето подови повърхности

Противно на общоприетото схващане, лъчисто отопление вече може да се инсталира на по-голямата част от подовите повърхности. Важно условие обаче е да изберете правилната система. Много хора мислят, че подовото отопление зависи от твърда повърхност, като плочки или камък. Това обаче не е непременно вярно и такава отоплителна система може да работи под почти всякакъв вид настилка – винил, дърво, килим, ламинат и др. Една от квалификациите е, че тъй като тази система зависи от задържането на топлината на пода, твърдите повърхности са по-ефективни от полагането на килими директно върху UFH постелки. Реално обаче това е въпрос на лични предпочитания.

Гъвкавост при стайна температура

Благодарение на всяка стая със собствен специален термостат, няма задължение една стая да се поддържа толкова топла, колкото другите. Въпреки че много радиатори вече са оборудвани с термостатични клапани, те могат да се окажат ненадеждни. С добрата система за управление на UFH е лесно да спестите пари, като поддържате ниски температури в стаи, които се използват рядко, докато ключовите жилищни помещения се поддържат топли, колкото харесвате. Това също е полезна функция за хора, които обичат да управляват температурата в собствените си пространства. В края на краищата някои от нас усещат студа повече от други.

Повече свобода на пространството и дизайна

Със системи за подово отопление можете да се насладите на цялата си стая без радиатори по стените. Дори най-модерните радиатори заемат място на стена, така че представете си свободата на дизайна, която имате с отопляеми подове. Така можете да украсите стените, както желаете и да постигнете минималистичен вид, независимо от вашия стил.

Лесно инсталиране

Системите UFH са по-лесни за инсталиране, отколкото си мислите. Подходящи както за ново строителство, така и за модернизиране, като част от обновяване на дома.

Подовото отопление е лесен и енергийно ефективен начин да затоплите дома си. Въпреки че разходите за инсталиране на лъчисто отопление са по-високи от разходите за инсталиране на традиционните радиатори, има различни опции, които отговарят на вашия бюджет. Струва да се има предвид, че подовото отопление осигурява значителни икономии на разходите за енергия в дългосрочен план. търся си работа

Прочетете още: Озеленяване – Що е то?

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *