Влез в акаунта си

Блог

Полезно за теб
Pроект за озеленяване – Специалист за изготвянето му

Pроект за озеленяване – Специалист за изготвянето му

Няма нужда да сте професионалист, за да направите проект за озеленяване. Всичко, от което се нуждаете, са някои основни познания, идеи и няколко полезни инструменти. Тук ще ви покажем как да започнете с перфектен пейзаж. Преди да преминем към идеите обаче е добре да обърнем внимание на няколко важни постановки!

На какво да обърнем внимаваме, ако наемаме специалист или фирма с традиции в озеленяването?

Определете обхвата на вашия проект

За да постигнете това, което сте си наумили, първо трябва да определите обхвата на вашия проект. Това означава да разберете как искате да изглежда пейзажа около мястото и каква е реалистичната цена, която можете да си позволите за него. След като вече имате тази информация, е време да започнете да мислите за растенията, които ще бъдат използвани в проекта за озеленяване на двора или къщата.

Обмислете времевите си ограничения

Когато става въпрос за харчене на пари за проект за озеленяване, важно е да вземете предвид както бюджета, така и времевите ограничения. За да имате реалистична представа колко пари реалистично можете да похарчите за даден проект, трябва да прецените колко време ще ви е необходимо за работата. Освен това винаги помнете, че не всички проекти са създадени еднакви – някои може да изискват повече от други, така че не се страхувайте да променяте или добавяте елементи в зависимост от резултатите, които желаете. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Св. Никола.

Направете проучване

Преди да стартирате с даването на задание за изготвяне на проект за озеленяване, разберете каква е зоната на устойчивост във Вашия регион. Зоните на устойчивост се основават на климата, в който живеете, и могат да се различават значително. 

На какво да обърнем внимание при стартиране на проекта за озеленяване?

Разгледайте различни видове растителност и проучете техните нужди

След като вече сте се запознали с устойчивостта на района и почвата,  , е време да започнете да планирате своя проект за озеленяване! За да създадете успешен дизайн, ще трябва да се запознаете с различните видове растения и техните нужди, като например съвместимост със слънчева светлина, на колко време е необходимо да се извършва поливане и т.н. 

Определете какъв стил предпочитате

И накрая помислете колко място ще изисква всяко едно растение – ако е необходимо твърде много място за един вид растение извън неговата зона на устойчивост (напр. високи дървета близо до къщата, а не близо до нивото на земята), то тогава това растение може да не оцелее в по-студен климат.  От друга страна, ако е необходимо твърде малко пространство за един вид растение извън неговата зона на устойчивост (напр. малки храсти до басейна), тогава това растение може да вирее дори в студен климат! Винаги избирайте правилния стил, както за декора на вашия дом, така и за неговите климатични предпочитания.

Подгответе почвата

Ако искате да създадете красив и дълготраен пейзаж, първо трябва да тествате почвата. Това ще ви помогне да определите колко добре ще растат избраните от вас растения и колко добре почвата ще ги поддържа. Освен това ще трябва да промените състава на почвата, ако е необходимо.

Засадете по правилния начин

Водните растения се нуждаят от достатъчно количество вода всеки ден, за да оцелеят. Осигурете на растенията правилното количество вода по време на процеса на растеж и след като достигнат окончателния си размер.

Торете при необходимост

Торенето на почвата около пространството ще ви помогне да го кондиционирате и ще увеличи продължителността на живота на Вашата растителност. Когато торите, не забравяйте да използвате надежден тор, който е безопасен за растенията и е одобрен от Министерството на земеделието.

Защитете вашите растения от слънце, вятър, дъжд и други метеорологични условия

Защитата на вашите растения от вредните UV лъчи също ще им помогне да растат по-дълго и по-здрави. Поставете рефлектори върху вашите саксии, за да отразявате слънчевата светлина далеч от растението. Така то ще може да расте по най-добрия начин. Съветваме Ви и да помислите за покриване на всички открити корени със защита или почва, преди да ги поставите във вода.


препоръчваме ви:

Видове бордюри и приложението им в градината

Видове бордюри и приложението им в градината

Термопомпа – нещата, които трябва да знаете

Ние препоръчваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *